ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

14.10.2015 Spuštena zavesa na 14. po redu Pozorišne dane "Milivoje Martinović-Martin"

Monodramom  "Zoran Radmilović", u izvođenju Ivana Tomaševića Žuće, spuštena je zavesa na četrnaeste po redu Pozorišne dane "Milivoje Martinović-Martin". Ljubitelji pozorišne umetnosti, uživali su u sedam predstava amaterskih pozorišta iz: Kule, Jagodine, Loznice, Kruščića, Smederevske Palanke, Velike Plane i Uba.

"U odnosu na prošlogodišnji, festival predstavlja značajan iskorak u estetskom smislu, nivou interpretacije i komunikacije, koju su postigli glumci sa gledalištem. Igrale su se najznačajnije predstave srpskog amaterizma, sa raznovrsnim stilovima, žanrovima i tematskim krugovima ", istakao je Aleksandar Volić, profesionalni pozorišni reditelj, dramski pedagog i član žirija festivala.

Po prvi put ustanovljene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja. Priznanje za najbolju mušku ulogu na festivalu dobio je Nikola Bulatović, za ulogu Milorada Vučića Čelnog, u predstavi "Velika Drama", u izvođenju Dramskog studija "Luča" iz Kruščića. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Biljani Bjelan, za ulogu Vidosave Vučić, u istoj predstavi.

Zoran Grujić dobitnik je nagrade za najbolju mušku epizodnu ulogu, u predstavi "Gospodin Foka", Pozorišta KUD "Karadžić" iz Loznice. Priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu dobila je Jelena Stojadinović, u predstavi "Sakati Bili sa Inišmana", Pozorišta "Masuka" iz Velike Plane.

Festival u Bogatiću trajao je od 6. do 13. oktobra. Sala Doma kulture svake večeri bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a pozorište „Janko Veselinović“ još jednom se pokazalo kao dobar domaćin amaterskim pozorišnim trupama  iz raznih krajeva Srbije.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH