ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

02.06.2019 Drugi trkački dan na hipodromu u Bogatiću

Drugi ovosezonski trkački sastanak održan je  danas na hipodromu u Bogatiću. Na stazama dugim od 1000 do 1600 metara više od 40 grla odmerilo je snage u pet galopskih i trci u sulkama.

Sedam dvogodih grla bez pobede otvorila su nadmetanje na 1000 metara, u Memorijalu Dušana Maravića. Pobedu u maniru start-cilj odnela je Miss Iron, sa Aleksandrom Šašićem u sedlu (1:04,4),nakon koje je kroz cilj projurio Asensio. U borbi za treće mesto više snage imala je Boema, koja je iza sebe ostavila grlo Vizzala. Pehar je pobedničkom timu predao Dragan Jovanović, ujak Dušana Maravića.

Memorijal Živadina Pantelića bio je drugi na programu ovog trkačkog dana. Iz start mašine jurnulo je deset trogodih i starijih  galopera na distanci dugoj 1300 metara. Nedaleko od ciljnog pravca prvu poziciju izborila je Blue Sea, koju su u stopu pratile Atina, Firenca i Džekrem. Radili su korbači do same završnice trke, u kojoj je Blue Sea, sa džokejem Milošem Milojevićem, trijumfovala  za glavu ispred Firence (1:23,8). Treća je kroz cilj prošla Atina, a za njom i Džekrem. Pobednički pehar uručio je Milivoj Pantelić, sin Živadina Pantelića.

Treći galopski čin bio je Memorijal  Bogdana Boce Terzića, za sva utešna grla od tri godine, na stazi od 1400 metara. Sabina Sarina diktirala je tempo trke, a za njom su se borili Niman, Pepper Doll i Fireman Sam. U završnom pravcu u naletu je bio Fireman Sam, za njim Pepper Doll. U poslednjim metrima, skroz spolja, krenula je Pepper Doll, kroz sredinu Gordon i debitant Fireman Sam,a iznutra Sabina Sarina. Pobedu odnosi Pepper Doll ( 1:32,4), za glavu ispred Gordona, treći je za pola dužine bio Fireman Sam, a četvrta Sabina Sarina. Pehar je pobedničkom San Rocco Team-u predala kćerka Bogdana Boce Terzića, Leposava Terzić.

Usledila je trka „Patent – Co za korak ispred“, na distanci 1400 metara, za četvorogoda i starija grla. U ciljnoj ravnini pravu bitku vodili su Tajson i Surčin, za njima su galopirali Groom i Emanuel. Pobedu je u ovom nadmetanju izvojevao Surčin (1:31,6), sa Željkom Ilićem u sedlu, drugi je bio Tajson, treći Emanuel, a četvrti Groom. Vlasniku grla Surčin, Vitomiru Starčeviću, pehar je uručio Slobodan Simonović, regionalni direktor Patent – Co.

Osam galopera jurnulo je stazom Konjičkog kluba „Mačvanin“ u trci dana, DPS Klas Klenje,za trogoda i starija grla na distanci od 1600 metara. Od sredine staze trkom je „zagospodario“ Alvin, za njim je jurio  Kripton, koji je u završnici ozbiljno zapretio preuzimanjem čelne pozicije. Za glavu ispred Kriptona kroz cilj je prošao Alvin, sa Arnoldom Nađ u sedlu (1:42,5), za dve dužine potom prošlo je grlo It's My Time, a četvrti je bio Argentario. Timu AD „Zobnatica“ pobednički pehar predao je Vlada Simić iz DPS Klas Group.

Zaštitni znak ovog područja, galopska trka u sulkama „Pegaz“, bila je šesta na programu ovog trkačkog dana. Autoritet, Marakeš i Topaz jurnuli su stazom dugom 1600 metara i priredili ljubiteljima galopskog sporta pravu poslasticu za kraj. Pobedu u ovoj trci odnosi Autoritet, sa vozačem Simićem, drugi je bio Marakeš, Saše Kostadinovića, a treći Topaz i Aleksandar Šašić. Neumoljivi sulkaš  Dragan Živanović Garimud uručio je pehar pobedniku poslednje trke.

Organizator prvog trkačkog dana bio je Konjički klub “Mačvanin“, generalni pokrovitelj SO Bogatić, uz TOOB, DPS klas group, Lav i Javno komunalno preduzeće „Bogatić“. Sledeći galopski sastanak na istom mestu zakazan su u nedelju, 04. avgusta.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

30.08.2019 Društvo Roma Bogatić - Školski pribor za školarce iz socijalno ugroženih porodica

Svake godine za decu iz socijalno ugroženih porodica, sopstvenim finansijskim sredstvima, obezbeđujemo pribor za decu predškolskog i osnovnog brazovanja. Uoči ...

26.06.2019 Đorđe Jovanović u reprezentaciji Srbije

Posle uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u višebojima i obaranja državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore, Jovanović Đorđe je ...

12.06.2019 Grnović ponovo na krovu Balkana

Za vikend je na grčkom ostrvu Naxos održan Drugi međunarodni miting u višebojima, takmičenje koje ima snagu Balkanskog prvenstva kada ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH