ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

26.12.2021 Drugi Atletski miting u Bogatiću

U hali Mačvanske srednje škole danas se okupilo oko stotinu mališana, uzrasta od tri do petnaest godina, na drugom Božićnom mitingu Sportskog udruženja „Atletila Bogatić“. Na distancama prilagođenim uzrastu, u disciplinama kružna trka, trčanje na 30 metara preko prepona i slalom nadmetali su se najmlađi mačvanski atletičari, koje su sa tribina bodrili  mališani i roditelji.

„Danas su ovde naša deca iz Bogatića i Šapca koja treniraju atleltiku, ali i nama dragi gosti, predstavnici Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveta Srbija“, koji su došli da nas podrže. Ovo je izuzetno dobra manifestacija, sa oko sto učesnika, koja značajna za našu sredinu. Mi i dalje nastavljamo da sprovodimo projekat „Pokrenimo našu decu“, kojim želimo da ih podstaknemo da se bave spotom, zdravo žive i pravilno se razvijaju“, izjavio je Miroljub Ćirić, predsednik Sportskog udruženja „Atletika Bogatić“.

Značaj ovakvih nadmetanja je da deca na njima razviju takmičarski duh, ali nauče da se druže i bodre jedni druge, naveo je trener Velimir Planko.

„Naša želja i cilj je da decu usmerimo da upražnjavaju sport i steknu zdrave navike i na prave stvari troše svoju energiju. Istakao bih da ovde imamo jako talentovane dece, što će se on tek ispoljiti od 17.godine, ako nastave da se bave sportom. Sigurno smo napravili jedan uspeh, sklonili smo decu sa ulice, a oni su budućnost naše zemlje i treba ulagati u njih, dodao je Planko.

Atletika Bogatić deo je projekta Ministarstva prosvete „Pokrenimo našu decu“, a sarađuje i sa odborom za veronauku Eparhije šabačke, koja doprinosi realizaciji sportskih manifestacija ovog udruženja.

„Počeo bih citirajući Njegovu svetost, patrijarha srpskog, gospodina Porfirija, da je sport blagosloveno nadmetanje u kome se uvek trudimo da budemo bolji, razvijajući vrline i radujući se uspehu jedni drugih. Ovom priliko želeo bih da se zahvalim odboru za veronauku Eparhije šabačke, koji je uvek naša velika podrška, uz blagoslov našeg episkopa, gospodina Lavrentija“, rekao je veroučitelj Danijel Stokanović.

Ovu sportsku manifestaciju podržalo je i Pravoslavno sportsko udruženje „Sveta Srbija“, sa kojim je Sportsko udruženje „Atletika Bogatić“ letos suorganizovalo osmo po redu Sportsko sabranje na Adi Ciganliji.

„Ovo je jedan divan skup na kom se popularizuje jedan od najvažnijih sportova, atletika. Naše udruženje je nastalo pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkve i blaženopočivšeg patrijarha, gospodina Irineja. Moto Svete Srbije predstavlja harmonično vaspitanje i obrazovanje, pokušavamo da uz pomoć moderne trenažne metodologije spojimo i jevanđelijski koncept, da bismo imali decu koja brinu o svom ličnom uzrastanju, ali i o svojoj porodici, pravoslavlju, državi i tradicionalnim vrednostima“, istakao je Miloš Ivanović, predstavnik  Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveta Srbija“.

Da se danas svako dete oseća kao pobednik, pobrinuli su se organizatori, koji su svim učesnicima mitinga uručili medalje, kao krunu uspešne atletske sezone.

 

 

 

“STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat  “Zdravi stilovi života” sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2021. godini.

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH