ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

27.08.2016 Интернет кампања Министарства правде - Искључи насиље

Министарство правде покренуло је интернет кампању "Искључи насиље” у циљу слања јасне поруке да се насиље у породици не толерише, као и ради подизања свести о породичном насиљу и представљању нових законских мера у борби против насиља у породици.

Наиме, статистички подаци, према којима је у Србији у породичном насиљу у протеклих 10 година настрадало 314 жена, док је од почетка 2016. године убијено 16 жена, указују на неопходност ангажовања свих ресурса у борби против насиља у породици.

Кампања "Искључи насиље" (#isključinasilje), покренута је у складу са политиком Владе Србије и у сусрет доношењу нових мера државе у борби против насиља, чији је део и Закон о спречавању насиља у породици, наводи Министарство правде.

Циљ је да се путем интернет канала, друштвених мрежа и медија подигне свест свих актера у друштву о насиљу у породици и информисање и едукација различитих циљних група.

Такође и да се нове законске мере приближе онима који могу да буду или јесу жртве породичног насиља, затим оствареним или потенцијалним поциниоцима, као и широј друштвеној заједници како би умела да препозна насиље и адекватно реагује на њега.

Министарство напомиње да је један од основних приоритета ове кампање позив на акцију свих оних које се посредно или непосредно могу довести у везу са било којим обликом породичног насиља.

Због тога је, Министарство правде позвало најширу јавност да се укључи у спровођење кампање, "како бисмо сви заједно допринели активној и ефикасној борби против породичног насиља у Србији" и унапред се захвалило на подршци.

 

 

Избор: РТС

 

 

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH