ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

27.08.2016 Интернет кампања Министарства правде - Искључи насиље

Министарство правде покренуло је интернет кампању "Искључи насиље” у циљу слања јасне поруке да се насиље у породици не толерише, као и ради подизања свести о породичном насиљу и представљању нових законских мера у борби против насиља у породици.

Наиме, статистички подаци, према којима је у Србији у породичном насиљу у протеклих 10 година настрадало 314 жена, док је од почетка 2016. године убијено 16 жена, указују на неопходност ангажовања свих ресурса у борби против насиља у породици.

Кампања "Искључи насиље" (#isključinasilje), покренута је у складу са политиком Владе Србије и у сусрет доношењу нових мера државе у борби против насиља, чији је део и Закон о спречавању насиља у породици, наводи Министарство правде.

Циљ је да се путем интернет канала, друштвених мрежа и медија подигне свест свих актера у друштву о насиљу у породици и информисање и едукација различитих циљних група.

Такође и да се нове законске мере приближе онима који могу да буду или јесу жртве породичног насиља, затим оствареним или потенцијалним поциниоцима, као и широј друштвеној заједници како би умела да препозна насиље и адекватно реагује на њега.

Министарство напомиње да је један од основних приоритета ове кампање позив на акцију свих оних које се посредно или непосредно могу довести у везу са било којим обликом породичног насиља.

Због тога је, Министарство правде позвало најширу јавност да се укључи у спровођење кампање, "како бисмо сви заједно допринели активној и ефикасној борби против породичног насиља у Србији" и унапред се захвалило на подршци.

 

 

Избор: РТС

 

 

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 

GRAĐANI REPORTERI

26.06.2019 Đorđe Jovanović u reprezentaciji Srbije

Posle uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u višebojima i obaranja državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore, Jovanović Đorđe je ...

12.06.2019 Grnović ponovo na krovu Balkana

Za vikend je na grčkom ostrvu Naxos održan Drugi međunarodni miting u višebojima, takmičenje koje ima snagu Balkanskog prvenstva kada ...

08.06.2019 Презентација дечије атлетике

У ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку, Спортско удружење “Атлетика Богатић” одржало је презентацију дечије атлетике која је део међународног пројекта ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH