ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

30.01.2017 Usvojen lokalni akcioni plan zapošljavanja na VIII sednici SO Bogatić

 http://www.macvainfo.rs/ Osmi put za redom, u ovom sazivu, odbornici Skupštine opštine Bogatić zasedali su danas na redovnoj sednici. Na dnevnom redu našlo se osam tačaka, a jedna od značajnijih bila je predlog odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bogatić za 2017. godinu.

“Kao instrument sprovođenja aktivne lokalne politike zapošljavanja, ovaj akcioni plan je usklađen sa ciljevima Nacionalnog plana za zapošljavanje u tekućoj godini, njime se definišu prioriteti politike zapošljavanja, utvrđuju programi i mere koji će se realizovati kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti”, obraćajući se odbornicima, rekla je je Ivana Đukić, predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje i dodala:

“Lokalni savet za zapošljavanje je ovim programom predvideo mere i programe koje će sufinansirati u ovoj godini, program stručne prakse, program javnih radova, program u slučaju nezaposlenosti i program zapošljavanja osoba iz  teže zapošljivih kategorija. Opština je predvidela 2 miliona dinara za sufinansiranje ovih mera, a kod Nacionalne službe za zapošljavanje biće konkurisano za još toliko. U zavisnosti od visine novčanih sredstava koja budu odobrena za sufinansiranje, znaćemo koji broj ljudi može biti uposlen”, objasnila je Đukićeva.

Na dnevnom redu se našao i predlog rešenja o prestanku zaštite spomenika prirode “Stablo lipe-Mira”, koje se nalazi na katastarskoj parceli u Badovincima. Usled udara groma stablo je skoro uništeno, na tom mestu sada je samo panj, pa je ovo prirodno dobro izgubilo reprezentativna svojstva i ne ispunjava kriterijume i uslove potrebne za zaštitu.

Na osnovu Odluke o formiranju tima koji će raditi na izradi i praćenju realizacije Akcionog strateškog plana razvoja turizma opštine Bogatić za 2017-2018. godinu,  ovaj dokument usvojen je kao zvaničan dokument Turističke organizacije opštine Bogatić.

Na osnovu člana 536. Zakona o privrednim društvima, dana 30.11.2016. godine SO Bogatić donela je odluku o pokretanju likvidacionog postupka Javnog preduzeća Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju. Odluka je dostavljena Agenciji za privredne registre, a likvidacioni upravnik bio je u obavezi da do 15. januara dostavi obaveštenja svim poveriocima da mogu svoja potraživanja namiriti u zakonskom roku. Na današnjoj sednici usvojen je početni likvidacioni bilans Direkcije, čiji je sadržaj obrazložio Slavko Vladimirović, likvidacioni upravnik.

Odbornici opozicije imali su zamerke na nepoštovanje procedure prilikom zakazivanja sednica i nepoštovanje poslovnika Skupštine Opštine, obrazlažući svoje primedbe nepozivanjem šefova odborničkih grupa na kosultacije, pre zakazivanja sednica, na šta je ukazao Aleksandar Ilijašević, odbornik Nove Srbije. Predsednik skupštine, Miroslav Dabić, odgovorio je da odborničke grupe nisu dostavile imena svojih predstavnika. Jedna od primedbi bila je da se sednice zakazuju dan pre isteka rokova za donošenje važnijih odluka, pa se ostavlja malo vremena za primedbe i konstruktivne predloge. Opozicija zamera i da je postala praksa da se materijal dostavlja pre nego što se završi sa donošenjem odluka o kojima Skupština tek treba da se izjasni.

“Materijal je odbornicima dostavljen 23. januara, a dva dana kasnije bilo je zakazano razrešenje i imenovanje članova Nadzornog odbora JKP ”Bogatić”, što se ne dešava prvi put. Sugerisao bih kolegama odbornicima da ubuduće poštuju proceduru i rokove”,  rekao je Zoran Đurković, odbornik Nove Srbije.

Radenko Petrić imenovan je za novog člana Nadzornog odbora JKP-a Bogatić, umesto razrešenog člana Branke Vrućkić Odluka o prestanku mandata, zbog podnete ostavke, odbornika sa izborne liste SPS, Dalibora Ostojića usvojena je jednoglasno. Ostojić je podneo ostavku zbog imenovanja na funkciju pomoćnika predsednika opštine.

 

 

M.Kovačević   http://www.macvainfo.rs/

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH