ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

19.04.2017 Održana IX redovna sednica SO Bogatić

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na IX redovnoj sednici Skupštine opštine, a na dnevnom redu našlo se devetnaest tačaka.

Sednica je otvorena davanjem saglasnosti  verifikacionog odbora o izboru za odbornika i potvrđivanjem mandata Dejanu Dobošareviću, koji je potom položio zakletvu.

Program zaštite, uređenja i korišćenja  poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bogatić za tekuću godinu predstavljen je godišnjim planom, a saglasnost na ovaj predlog dalo je i Ministarstvo poljoprivrede i zašite životne sredine.

Zoran Arsenović, građevinski inspektor opštine Bogatić, obrazložio je predlog odluke o postavljanju i uklanjanju montažnih objekata privremenog karaktera na javnim površinama na teritoriji opštine Bogatić. Osnov za donošenje ove odluke je u članovima Zakona o planiranju i izgradnji kojim je između ostalog propisano da jedinice lokalne samouprave obezbeđuju i uređuju postavljanje i uklanjanje kioska, bašta, tendi, pokretnih tezgi, bilborda, reklamnih panoa i vitrina.

Opština Bogatić pokreće postupak pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu katastarske parcele u Dublju. Branko Danilović, načelnik Opštinske uprave Opštine Bogatć, obrazložio je šestu tačku dnevnog reda i objasnio da će se pribavljanje nepokretnosti koja je potrebna radi proširenja mesnog groblja u ovom selu, vršiti putem neposredne pogodbe.

Na dnevnom redu našle su se izmene i dopune statuta Kulturno-obrazovnog centra „Bogatić“, kao i izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem Narodne biblioteke „Janko Veselinović“, PU „Slava Ković“ i Turističke organizacije opštine Bogatić.

Direktor JKP „Bogatić“, Slobodan Đurković, predstavio je prisutnima u skupštinskoj sali srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije ovog preduzeća, u narednih pet, odnosno deset godina. Đurković je izneo strateške pravce razvoja i unapređenja osnovnih delatnosti  JKP „Bogatić“, koje se pre svega odnose na proizvodnju i distribuciju vode, usluge iznošenja smeća i odnošenja otpadnih voda, obim pijačnih i pogrebnih usluga, zoohigijenu, javna higijenu i ostale poverene delatnosti.

"Planovi poslovne strategije i razvoja JKP "Bogatić" za narednih deset godina zasnovani su na realnoj proceni zatečenog materijalnog položaja preduzeća. Na nivou preduzeća nameću se smernice i prioriteti, kao i prilagođavanje razvojnim potrebama opštine i korisnika usluga. U naredne tri godine Preduzeće bi trebalo da uvede ISO standard 9001, koji se zasniva na principima upravljanja. Uz podršku EU trebalo bi da obavimo regionalno povezivanje sa deponijom u Sremskoj Mitrovici, a planirana je i nabavka još jednog autosmećara kojim bi se mogle pružiti usluge sakupljanja smeća u svim selima opštine Bogatić. Formiranje reciklažnih ostrva, odnosno dvorišta, takođe je u planu, kao i nabavka hladnjače i adaptacija objekata za zoohigijenu", rekao je Slobodan Đurković.

Izveštaj o realizaciji projekata u oblasti društvenog i himanitarnog rada za 2016. godinu usvojen je jednoglasno. Osamnaest Udruženja građana dobilo je sredstva za sufinansiranje projetata u prethodnoj godini, a na osnovu priloženih izveštaja o realizaciji projekata Komisija je konstatovala da su navedena udruženja namenski potrošila dodeljena sredstva od strane budžeta Opštine Bogatić.

Nakon razrešenja i imenovanja člana upravnog odbora PU „Slava Ković“, predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac,  izneo je aktuelna pitanja vezana za pripajanja mesnih zajednica Glušci, Uzveće i Banovo Polje na gradski vodovod  Sremske Mitrovice, kao i odnošenje smeća iz  pomenutih mesnih zajednica na deponiju preko Save. Beserovac je pomenuo i renoviranje osnovnih škola u Badovincima i Crnoj Bari, kao i OŠ „Mika Mitrović“ sa svojim izdvojenim odeljenjima, čime bi se rešilo i pitanje predškolskih ustanova u ovim mestima.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH