ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

24.05.2017 Osnovci u Bogatiću proslavili Dan škole

Osnovna škola „Mika Mitrović“ u Bogatiću danas je obeležila Dan škole. Sagrađena davne 1824.godine, pod pokroviteljstvom kneza Miloša Obrenovića i njegovog brata Jevrema, škola u Bogatiću danas slavi i stodevedesettri godine postojanja i rada.

Program proslave počeo je u 9 časova, sportskim aktivnostima u školskoj sali i na poligonu, gde suu odbojci i fudbalu snage odmeravali učenici starijih razreda.

Mališani od prvog do četvrtog razreda nadmetali su se na Gradskom stadionu, u atletskim disciplinama, u okviru projekta Kids Athletics. Učenici OŠ „Mika Mitrović“, sa svojim izdvojenim odeljenjima, pre dva meseca započeli su prve atletske korake, a danas su na terenu prikazali sve što su o kraljici sporta naučili u proteklom periodu.

„Na moje veliko zadovoljstvo projekat Dečija atletika praktično smo realizovali baš danas, kada proslavljamo i Dan škole. Na terenu Fudbalskog kluba „Mačva“ učenici nižih razreda takmičili su se u četiri discipline, skoku u dalj, štafetnom trčanju preko prepona, bacanju medicinke i poligonu izdržljivosti. Deca su pokazala veliku marljivost, posvećenost i takmičarski duh, što je valorizacija svega što smo uradili u proteklom periodu“, rekao je Velimir Planko, trener „Kids Athletics“, na koga se nadovezao Miroljub Ćirić, iz izdvojenog odeljenja OŠ „Mika Mitrović“ u Belotiću.

„Danas je završeno takmičenje u okviru projekta koji smo sprovodili minula dva meseca i u njemu učestvuju deset ekipa po deset članova. Sva deca dobijaju sertifikate da su prošla kroz ovaj program, a najuspešniji će biti nagrađeni diplomama i medaljama. Nadam se da ćemo od jeseni nastaviti, jer je atletika baza svih sportova“, zaključio je Ćirić.

U sklopu strategije razvoja sporta u opštini Bogatić, sportski savez je u saradnji sa OŠ "Mika Mitrović" i Atletskim klubom "Bogatić" krajem marta meseca ušao u program realizacije mini atletike, koji se odvija na području cele Srbije, u cilju razvijanja zdravijeg odnosa prema sportu za učenike od prvog do četvrtog razreda.

„Sportski savez Opštine Bogatić peti put u ovoj godini podržava ovakve projekte u školskom sportu, sve u sklopu sa strategijom razvoja sporta u opštini Bogatić do 2020. godine. Od septembra ćemo pojačati rad u svim školama u našoj opštini i krenuti još više na promociji atletike“, izjavio je Miroljub Stanić, predsednik Sportskog saveza opštine Bogatić.

U prisustvu prosvetnih radnika, đaka, roditelja, predstavnika lokalne samouprave i ostalih gostiju centralna proslava Dana škole obavljena je u prostorijama OŠ „Mika Mitrović“, u okviru koje su članovi dramske sekcije, učenici sedmog i osmog razreda, izveli predstavu „Pop Ćira i pop Spira“, u režiji nastavnice Jovanke Mataruge.

„Ove školske godine smo osmislili program koji je počeo sportskim aktivnostima, da bismo za kraj ostavili akademiju sa predstavom u okviru dramske sekcije, koju vodi nastavnica Ivana Savić, kojom smo hteli da prikažemo lepšu stranu Stevana Sremca i lepšu stranu života, u čast proslave obrazovanja i vaspitanja“, rekla je Jovanka Mataruga, nastavnik srpskog jezika.

Od prošle godine osnovna škola „Mika Mitrović“ počela je da slavi 24. maj kao Dan škole, u susret obeležavanju velikog jubileja, dvestogodišnjice postojanja i rada.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH