ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

11.08.2015 Kamp Saveza izviđača Opštine Čukarica u Crnoj Bari

U Crnoj Bari na obali Drine, Savez izviđača Opštine Čukarica u saradnji sa odredom izviđača „Mihajlovac“, organizovao je tradicionalni kamp za 50 mališana iz cele Srbije i goste  iz Engleske.

Domaćini i ove godine su bili Mesna zajednica Crna Bara i Crkvena opština.

Svaki izviđački odred ima svoj šator, obeležje i opremu, a zajednički učestvuju u svim aktivnostima kojima rukovodi starešina kampa - Slaviša Bojović. Ovo taborovanje organizuje se još od 1996. godine, a ovogodišnje traje od 02. – 15. avgusta, pod geslom „Oseti avanturu - Srbija 2015“.

Uobičajene svakodnevne aktivnosti izviđača ispunjene su brojnim zadacima. Ustajanje u 7 časova, spremanje šatora, zbor za podizanje zastave, a organizovane su i obuke za orijentaciju u prirodi, topografiju, kao i ovladavanje veštinama kurira i prenošenja poruka na daljinu.

Ove godine kamp su posetili predstavnici Opštine Čukarica, koja dugi niz godina podržava aktivnosti Saveza izviđača Opštine Čukarica.

“Opština Čukarica od samog početka organizovanja izviđačkih kampova, daje podršku u cilju razvijanja društvenih vrednosti kod najmlađih. Kamp u Crnoj Bari svake godine poseti neko od prestavnika Opštine Čukarica. Mi podržavamo i sve druge aktivnosti vezane za sport i rekreaciju na području opštine Čukarica”, izjavila je Stana Lukić, član Gradskog veća Čukarica.

Pored redovnih aktivnosti, izviđači su se ove godine pridružili manifestaciji “Hajdučko veče”. Takmičili su se u pripremanju "Hajdučkog kotlića", a organizatori su im ovom prilikom uručili priznanja i nagrade.

Ovo dugogodišnje  kampovanje izviđača na „Vasinom šibu“, svake godine okuplja sve veći broj učesnika kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, što je još jedan dokaz, da prirodni ambijent raskošne ravnice na obali reke Drine, predstavlja ozbiljan turistički potencijal opštine Bogatić.

 

N. Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH