ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

20.08.2015 Deponija u Banovom Polju veliki problem meštana

Grupa od 23 meštana Banovog Polja obratila se nadležnim opštinskim institucijama sa molbom za ograđivanje privremene deponije, koja se nalazi u blizini sela.

"Pismene zahteve za ograđivanje deponije, poslali smo predsedniku Opštine Bogatić, Direkciji za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, kao i Komunalnoj inspekciji", izjavila je Ljubinka Ćosić, meštanka Banovog Polja.

 U odgovoru Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju stoji, da u Programu poslovanja i Finansijskom planu ovog javnog preduzeća za 2015. godinu, nisu predviđena sredstva za ograđivanje privremenih deponija po mesnim zajednicama opštine Bogatić.

"Komunalna inspekcija opštine Bogatić, nema nadležnost za donošenje rešenja, na osnovu kojeg bi se bilo koja privremena i javna deponija na području opštine Bogatić ogradila", stoji u pisanom odgovoru komunalnog inspektora Opštine Bogatić.

Direkcija za građevinsko zemljište, dva puta godišnje vrši uzgrtanje otpada. "Ove godine to su uradili početkom proleća, a u međuvremenu količina otpada se nagomilala", istakao je predsednik MZ Banovo Polje, Radenko Stančetić.

Neograđena deponija na više načina ugrožava zdravlje stanovništva, kao i vazduha, vode i zemljišta. Deponija se često pali, pa osim opasnosti od  požara, nepodnošljivog mirisa, može prouzrokovati širenjе bolesti i infekcija zbog prisustva prenosnika zaraze.

Ostaci uginulih životinja, papir, najlon…..razbacani su po okolnim njivama i na taj način ugrožavaju poljoprivredne kulture i otežavaju zemljoradnicima da obavljaju svoje poslove, ističu meštani.

"Što se tiče vanredno nagomilanog smeća na deponiji u Banovom Polju, rešenje postoji, tako što će MZ Banovo Polje podneti pisani zahtev komunalnom inspektoru opštine Bogatić, čime će biti ispoštovana neophodna zakonska procedura. Odmah nakon toga, komunalni inspektor će izaći na lice mesta, utvrditi činjenično stanje i doneti rešenje o vanrednom čišćenju deponije", istakao je Duško Osećanski, komunalni inspektor opštine Bogatić.

Ovakvi i slični problemi sa kojima se suočavaju građani, mogu se rešiti samo uz aktivno učešće svih strana, građana i institucija lokalne samouprave.

 

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.06.2019 Đorđe Jovanović u reprezentaciji Srbije

Posle uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u višebojima i obaranja državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore, Jovanović Đorđe je ...

12.06.2019 Grnović ponovo na krovu Balkana

Za vikend je na grčkom ostrvu Naxos održan Drugi međunarodni miting u višebojima, takmičenje koje ima snagu Balkanskog prvenstva kada ...

08.06.2019 Презентација дечије атлетике

У ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку, Спортско удружење “Атлетика Богатић” одржало је презентацију дечије атлетике која је део међународног пројекта ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH