ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Lokalna samouprava

24.10.2021 ЕЕЦМ - Подељени пакети основних намирница најугроженијим породицама

Федерација банака хране и Банка хране Војводине, на Светски дан хране – 16. октобра су уручили Еколошко едукативном центру Мачве производе компаније Нестле, која се прикључила акцији „Спасимо храну, спасимо хуманост“ и донирала 230000 производа за најугроженије породице. Ми ћемо данас испред Еколошко едукативног центра Мачве у општини Богатић поделити 25 пакета основних намирница за 25 породица којима је то најпотребније.

Циљ оваквих акција, поред помоћи угроженим породицама је и стварање услова за одрживо управљање вишка хране у складу са принципима циркуларне економије.

„Морам да нагласим да је иза нас још један битан датум, 17. октобар, Међународни дан борбе против глади. У медијима на локалу мора бити презентирано, шта организације попут Црвеног крста предузимају у борби против глади, да се анимирају потенцијални донатори, да се организују трибине са темама борба против глади, здрави начини исхране и слично. Подаци показују да је најугроженије становништво оно које живи изван урбаних подручја, деца и млади, необразовани, незапослени и неактивни носиоци домаћинстава. У веома тешком положају се налазе и многочлане породице, самохрани родитељи као и особе са инвалидитетом и њихове породице. Ми ћемо овакве акције наставити и у наредном периоду и пружати помоћ оним породицама којима је и најпотребнија“, рекао је Александар Фирауновић.

У акцијама које се спроводе, а све у циљу помоћи и подршке најугроженијем становништву, одлучено је да помоћ  буде достављена породицама из свих насељених места у нашој општини којима је она била преко потребна.

„У питању је једна вишечлана ромска породица која живи у јако тешким условима, као и породици која је изгубила све у пожару 2016. године. Након новоизграђене куће коју су добили као донацију решили смо да им помогнемо са пакетом животних намирница. Трудићемо се да оваквих акција буде што више у наредном периоду како би могли доћи до сваке породице у Белотићу којој је помоћ потребна“, навео је Веран Мишковић из Белотића.

„У времену када цене намирница константно расту, потребно је да мислимо и на оне који су угрожени. Ми из Еколошко едукативног центра Мачве данас делимо пакете хране управо таквим породицама у Клењу. Помоћи човеку је нешто велико и благословено и ми ћемо убудуће оваквим и сличним акцијама препознати оне којима је помоћ најпотребнија и показати им да нису сами у борби за егзистенцију“,изјавио је Владимир Ристић и Клења.

„Данас смо испред Еколошко едукативног центра Мачве спровели још једну акцију, али овог пута хуманитарног карактера. Наиме, поделили смо пакете хране породицама у Бадовинцима којима је то заиста неопходно и којима свака врста помоћи доста значи. Сматрамо да када заиста нешто радимо из срца резултат буде вишеструки, јер као што кажу, наше мало некоме значи много. Велико хвала нашим партнерима Банци хране Војводине“, рекла је Катарина Товиловић из Бадовинаца.

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH