ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Politika

08.02.2016 RTS: Hapšenja zbog ubistva taksiste u Šapcu

Šabačka policija uhapsila je M. I. rođenog 1997. i M. P. 1996. godište osumnjičene da su sinoć nožem naneli smrtonosne povrede šezdesetogodišnjem šabačkom taksisti Čedomiru Popoviću, dok ih je vozio do tražene destinacije. Od zadobijenih povreda taksista je preminuo u bolnici u Šapcu.

U blizini mesta zločina na regionalnom putu kod spomenika Ašikov grob pronađen je i nož kojim je taksista koji je vozio dvojicu muškaraca uboden u vrat. Jedan osumljičeni je iz Metlića a drugi iz Krivaje. Do sada nisu bili poznati policiji.
"Osumnjičeni se nalaze u policijskoj upravi u Šapcu, oni se terete za krivično delo teško ubistvo. Nakon njihovog saslušanja, biće im određeno zadržavanje, a u roku od 48 sati biće dovedeni u Više javno tužilaštvo radi saslušanja", rekao je Milan Milutinović PR Višeg tužilaštva u Šapcu.
Osumnjičeni su taksistu pozvali da ih sa autobuske stanice vozi do Zablaća sela udaljenog oko 20 kilometara od grada. U Siti taksiju u Šapcu kažu da su preko sos veze od kolege Popovića dobili poziv za pomoć.
Vozilo sa povređenim taksistom pronađeno je nekoliko kilometara od skretanja za Metlić.
Suvlasnik "Siti taksija" iz Šapca Mića Bajić rekao je da u momentu dolaska na lice mesta na taksimetru je bio račun od 2.390 dinara, taksimetar je bio ugašen.
"U suštini je trebao da se izda račun, pretpostavljam da je tad došlo i do svađanja, vozač nije imao svest ni kada smo došli nije mogao da da nikakvu izjavu i nažalost nakon dva sata i reanimacije u Urgentnom centru šabačke bolnice je preminuo", dodao je Bajić.
Čedomir Popović je nekoliko meseci radio kao taksista. Kolege iz svih šabačkih udruženja su ogorčeni zbog ubistva i zabrinuti za bezbednost.
"Izloženi smo svemu, na ulici, vremena kakva jesu, mi nezaštićeni realno, nemamo zaštitu ni sa jedne strane, štitimo sami sebe, iskustvom godinama, čovek je došao da radi treću smenu", kaže taksista Radovan Stojanović.
Njegov kolega Aleksandar Mitrović smatra da čovek više ne može biti siguran ni na svom poslu.
"Mi ne znamo koga vozimo, nama je glava u torbi svaki dan za neku mizeriju", dodaje taksista Mile Nikolić.
Napada pesnicama i bezbol palicama bahatih putnika i povređenih taksista je bilo prethodnog meseca kažu. Na sahranu ubijenog kolege Čedomira Popovića sutra u Šapcu svi će doći sa vozilima i bez putnika.

Izvor: RTS (ponedeljak 08.februar 2016.), TV prilog i fotografija RTS

 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/2202812 

 

 

 

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH