ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

06.04.2021 РТС: Вучић у Рудној Глави код Мајданпека примио вакцину против коронавируса

Председник Србије Александар Вучић примио је у селу Рудна Глава код Мајданпека прву дозу вакцине кинеске компаније "Синофарм". Вучић је вакцину примио у сеоској амбуланти Дома здравља "Др Верољуб Цакић".

Председника Србије вакцинисала је докторка Анита Репеђић, којој је Вучић, приликом уласка, предао букет цвећа.

 

Вучић је прошао уобичајену процедуру пред вакцинацију против ковида – разговор са лекаром о евентуалним садашњим тегобама, измерен му је притисак, а председник је рекао и да је алергичан на пеницилин. 

После вакцинације председник је прокоментарисао да "ништа није осетио" и да се одлично осећа. 

У разговору са медицинским особљем Здравствене станица Вучић се информисао о процесу вакцинације у Рудној Глави.

Докторка је, после давања вакцине, председнику поручила да се виде за три недеље, када ће примити другу дозу вакцине.

Говорћи након вакцинације, Вучић је, на питање зашто се тек данас вакцинисао и зашто баш у Рудној Глави, подсетио да се прва вакцинисала премијерка Ана Брнабић, и да је он рекао да чека да се милион људи вакцинише.

"Када се она вакцинисала кренуле су приче да нема вакцина, да ће само власти да се вакцинише, па сам донео одлуку да то не радим. Моја политика је била да ћу да се вакцинишем када и народ", објаснио је председни.

Што се одлуке о месту вакцинације тиче, каже да је дошао у Рудну Главу да се вакцинише зато што воли то место и исток Србије, као што воли и југ, запад, као и север Србије.

"Није Србија само Београд", поручио је Вучић.

Стигао нови контигент Фајзерових вакцина 

Што се примања вакцине тиче, каже да је докторка Анита имала лаку руку, да није ништа осетио и да је срећан што је у Здравственој станици видео доста људи који чекају на вакцину.

Казао је да ће настојати да здравствене станице раде и викендом.

Пренео је да је 106.000 нових Фајзерових вакцина стигло на територију Србије и апеловао на грађане да се вакцинишу.

На питање да ли треба примити и трећу дозу Синофарм вакцине, казао је да нема став о томе, да није стручњак за то и истакао да свакако није проблем вакцина, јер ће држава урадити своје посао и набавити довољан број.

Указао је да се у здравственом сектору много раду, наводећи као пример ковид болница у Новом Саду, нови Клинички центар Војводине, Тиршова 2, Дедиње 2.

Казао је да мисли да оде по другу дозу на друго место у Србији, наводећи Мерошину, Бабушницу, свакако југ Србије за три недеље.

Пренео је грађанима и да од 14 часова у 170 домова здравља креће вакцинација без заказивања, да су све вакцине расподељене.

Председник је захвалио мештанима Рудне главе на, како је рекао, величанственом дочеку у њихово место.

"Ја сам још жив. Крећем се. Супер је примити вакцину. Ништа се не осећам, а можда постанем и мало паметнији. Обавестићу вас наредних дана", нашалио се председник.

Испред Здравствене станице окупили су се грађани, од којих ће неки такође данас бити вакцинисани.

За данас је у Рудној Глави пријављено 150 особа да прими вакцину, а према подацима Здавствене станице од јутрос је то учинило више од 50 њих.

Вакцинацију председника у Рудној Глави прати велики број медија, међу којима су кинески Си-Си-Ти-Ви, агенције Синхуа и Ројтерс и други.

Извор: РТС-https://www.rts.rs/page/stories/ci/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/story/3131/koronavirus-u-srbiji/4323387/aleksandar-vucic-vakcina-koronavirus-rudna-glava-.html

 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...
 
VRH