ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.05.2021 Почела исплата 30 евра корисницима социјалне помоћи

Уплата првих 30 евра у динарској противвредности за 143.313 корисника новчане социјалне помоћи и за 9.500 лица лишених слободе почела је јутрос, изјавио је министар финансија Синиша Мали.

"Свесни смо да је помоћ најпотребнија нашим најстаријим грађанима и корисницима новчане социјалне помоћи. Они се нису пријављивали за ову помоћ државе, већ им новац директно леже на рачуне", рекао је Мали.

Тако су пензионери јуче добили првих 30 евра, а данас ће новац бити на рачунима и свим корисницима социјалне помоћи и лицима лишеним слободе, додао је министар.

"Након што смо прошле године помогли грађанима са једнократном новчаном помоћи у износу од 100 евра, наставили смо са том подршком и ове године, с обзиром на то да смо свесни да је пандемија на све на неки начин утицала и да је људима потребна подршка. Грађани сада коначно могу да виде колико је наша држава јака, стабилна, јер је у кризи показала да има капацитет да брине и о привреди и о грађанима", навео је министар.

Мали је подсетио да око 1,7 милиона пензионера у Србији у септембру могу очекивати уплату од 50 евра, а других 30 евра у новембру.

Уплата у износу од 60 евра за остале грађане, додаје, почиње 12. маја, а очекује се да ће свима новац на рачунима бити до 20. маја, док других 30 евра могу очекивати у новембру, саопштило је Министарство финансија.

"Више пута сам помињао да је за нас потрошња веома важна. Све што дајемо нашим грађанима се у великом делу враћа у буџет, људи троше, купују производе. Након прошлогодишње подршке у износу од 100 евра резултат је био видљив, јер смо у доба највеће економске кризе икада, имали веома мали пад привредне активности. У Србији нису затваране фабрике и нису затварана радна места, као у неким значајно развијенијим економијама од наше", објаснио је министар.

У другој половини маја уплату од 100 евра могу очекивати Срби на Косову и Метохији, укључујући и децу, а незапосленима у јужној покрајини ће бити уплаћено по 200 евра.

Незапослени у осталом делу Србије у јуну ће добити помоћ од 60 евра.

Поред ове врсте помоћи, министар Мали напомиње да је изузетно важно вакцинисати се, и подсећа да ће сви они који буду до 31. маја добили макар једну дозу било које вакцине од четири доступне у Србији, добити још по 3.000 динара.

Пријава ће трајати од 1. до 15. јуна, а право на пријаву ће имати грађани старији од 16 година.

Извор РТС - https://www.rts.rs/page/stories/ci/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/story/3145/zivot-u-vreme-pandemije/4363747/danas-isplata-30-evra-korisnicima-socijalne-pomoci.html

 

MAGAZIN

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...
 
VRH