ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.05.2021 Честитка поводом Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца

Поводом обележавања 08.маја Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац упутио је речи захвалности за допринос запослених у Црвеном крсту и њихових волонтера у хуманој мисији коју својим радом и ангажовањем  спроводе:

У саопштењу се каже:

"Светски дан Црвеног крста,8.мај, обележава се на дан када је  рођен Анри Динан,оснивач једног  од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета.Међународни комитет Црвеног крста основан је 1863.године, од када  је започео највећи међународни хуманитарни покрет ,који се ширио до данашњих дана. Црвени крст Србије,основан је тринаест година касније, међу првим друштвима у свету.

Почетком 20.века норвешки парламент доделио је Анри  Динану Нобелову награду за мир,чиме је постао први добитник ове изузетне награде.Новчани део награде Динан је донирао Црвеном крсту и другим хуманитарним организацијама посвећених пружању помоћи онима којима је ова помоћ била потребна.У знак поштовања према Анри Динану,08.мај се од 1948.године у целом свету обележава као Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Црвени крст Србије се од претходне године  суочава са највећим изазовом до сада,због епидемије која је задесила човечанство и која не дозвољава да се овај значајан датум обележи на традиционалан начин.Упркос свему прилика је  да се изрази захвалност запосленима и  волонтерима који су дали велики допринос свих ових година у мисији коју Црвени крст спроводи,али пре свега  у борби против пандемије вируса Корона.У борби која још увек траје  сви они су показали велико знање,храброст и пожртвовање.И ако се радило  о непознатом непријатељу запослени и њихови волонтери су у свом ангажовању  користили велико искуство и знање из непогода које су последњих година  задесиле нашу земљу, поплаве,пожари,земљотреси.Од првог дана  активно су се  укључили у борбу против Корона вируса, помажући свом народу када је натеже.Држава Србија и сви њени грађани не смеју заборавити улогу и значај који су ови хуманасти показали у борби за задравље и живот нације.

Изражавам велику захвалност запосленима у Црвеном крсту и њиховим волонтерима у свим градовима и општинама на територији Републике Србије и на подручју Мачванског управног округа, за до сада  показану храброст,пожртвовање,знање,одговорност  и организованост,  коју показују и надаље".   

                                                                                                            Кабинет начелника

                                                                                                             Владана Красавца

 

MAGAZIN

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...
 
VRH