ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

10.05.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Кризни штаб је на седници одржаној 07.маја донео одлуку о ублажавању досадашњих епидемиолошких мера, посебно оних  које се односе на рад угоститељских објеката. Упућен је апел грађанима да се и надаље придржавају прописаних мера, а контроле су настављене на подручју Републике Србије.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневном контакту са руководством градова и општина са подручја Управног округа. У  контроле су  укључени расположиви људски и материјални ресурси локалних инспекција и републичких инспекцијских служби.

У фокусу контрола су и даље  објекти који су означени као ризични, а поступа се и по пријавама грађана. Извештаји о броју контролисаних субјеката, неправилностима које се током контрола уоче, броју инспектора који је учествовао у надзору и изреченим мерама се свакодневно достављају Мачванском управном округу. Инспектори су током надзора одговорно поступали.

Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише, чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /. Уколико лица која се представљају као инспектори одмах не покажу своју легитимацију, сматра се да то лице није у службеном надзору. Ако лица која јесу инспектори, а не желе да се представе, овакво понашање представља и обележје кривичног дела.

Од петка 07.маја до понедељка 10.маја укупно је контролисано 1112 објеката, у надзору је учествовало 52 инспектора, а у 37  надзора  утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера. Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се  лична заштитна опрема корисника, радно време и лична заштитна опрема запослених. Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера. Према субјектима код којих су  утврђене неправилности  изречене су законом прописане  мере. Донет је један   прекршајни  налог од  300.000 динара,  један прекршајни налог од  150.000 динара и један прекршајни налог од 50.000 динара.

Инспекцијске контроле на територији Републике Србије настављају се и у наредном периоду.  

 

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Пречишћен текст нове  Наредбе о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести Ковид-19 може се  прочитати на сајту Центра за Ковид мере.

Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs

Сви заинтересовани могу поставити и  питање за сваку недоумицу, а сва питања и одговори биће објављени.

 

У борби против епидемије поред поштовања епидемијских мера, пресудну улогу игра процес вакцинације грађана,који се спроводи у појачаном интензитету.У свим  локалним самоуправама Мачванског управног округа организују се вакцинални пунктови на којима се грађани вакцинишу без претходног пријављивања и у месту становања.Одзив грађана је све већи,што охрабрује,а међу вакцинисанима се  повећава број младих.Вакцинацију као најефикаснију меру у борби са вирусом Ковид -19.промовишу и медији у својим емисијама и свакодневним саопштењима.

Апелује се  на све грађане да и надаље   поштују наложене епидемијске   мере и да се вакцинишу, јер је држава Србија обезбедила довољан број вакцина и могућност избора вакцине.Једино масовном вакцинацијом  можемо  заштитити наше становништво  од вируса Ковид-19.

 

                                                                                            Кабинет начелника

                                                                                             Владана Красавца

 

 

MAGAZIN

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...
 
VRH