ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

20.06.2021 U Dublju čovek poliven benzinom pa zapaljen - Istraga u toku

U selu Dublje sinoć je došlo do incidenta kada je napadač  posuo benzin po čoveku, a zatim ga zapalio. Napadač je poznat policiji, jer je i ranije maltretirao ljude u Dublju.

Napadnuti čovek je tom prilikom zadobio teške opekotine od glave do pete. Hitno je prebačen u šabačku bolnicu i u kritičnom je stanju.

Policija u Bogatiću radi na slučaju i istraga je trenutno u toku.

Poštovani, ovu i slične "monstruozne" vesti ne objavljujemo zbog povećane čitanosti našeg portala, već u najboljoj nameri i javnom interesu, da se stane na put i koliko je to moguće preduprede ovakvi monstruozni događaji. Posebno, to činimo kako bi roditeljima skrenuli pažnju da svoju decu uče i ukazuju im da postoje mnogobrojne opasnosti koje ih "vrebaju" na  putu odrastanja i uopšte u životu. I mi smo kao ljudi besni, razočarani, šta nam se sve događa. Kao profesionalci sve što je u našoj moći godinama činimo kako bi na najbolji mogući način doprineli da se monstruoznosti iskorene. Istovremeno, zabranjeno je zakonom da mi novinari iznosimo imena žrtava, nasilnika i učesnika ovakvih događaja. To je posao tužilaštva, suda, policije. Njihov posao je da u istražnom postupku utvde šta se tačno u takvim situacijama dogodilo. Ne možemo mi novinari osuđivati - to je posao suda, mi ukazujemo da postoji sumnja, da je podneta prijava, da se verovatno dogodio monstruozan slučaj i tako vršimo javni pritisak na institucije da rade svoj posao. Nemamo mi nikakvog razloga da nešto prećutkujemo, sve što je po zakonu moguće mi javnosti istog momenta predočavamo. Stoga, molimo sugrađane kojima ovo nije bilo poznato da nas na društvenim mrežama više ne vređaju ni lično ni profesionalno. Mi svoj posao radimo i po savesti i po zakonu. I na istoj smo strani, dragi sugrađani. Postoje pojedinci koji to ne razumeju, ali to je već njihov problem. Ako shvatimo da nas većina sugrađana ne razume, naravno da ćemo se povući iz ovog posla - jer on onda nema svrhu. Nijedna vlast nas naravno nikada nije razumela, jer svaka misli da treba pisati samo hvalospeve, nemamo baš "bliske" kontakte sa policijom, tako da ako nekada pogrešimo u nezvaničnom podatku (godište... adresa... isl) ne bi nas trebalo brutalno vređati kao što smo to doživeli danas, ispravi se svaka slučajna greška. Ali, suština je da, iako zbog toga snosimo velike posledice, Mačva Info  oduvek je u službi građana .

Srdačno, Redakcija Mačva Info

 

 

MAGAZIN

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH